Churchilllaan

2222

Churchilllaan | appartement | amsterdam

Deze woning was een typisch Amsterdam-zuid appartement uit de jaren dertig waar de en suite deuren al uit waren gehaald. We zijn gevraagd het appartement geheel te renoveren en een nieuwe keuken te ontwerpen met een doorbraak.

Om de lange woonkamer meer breedte te geven hebben we geadviseerd om niet alleen de keuken, maar ook te hal bij de woonkamer te betrekken. Door tussen de doorbraken een centrale kast te plaatsen, worden de openingen visueel een geheel. Er is hierdoor een heel open plattegrond ontstaan.

De kast-elementen zijn opgetrokken in prettige warme kleuren. Door ze strategisch uit te lijnen ontstaan er rustige ruimten en is het appartement een prettig geheel. De panelen op de elementen lopen zoveel mogelijk tussen vloer en plafond. Door enerzijds de nissen in RVS in te voeren en de hoekpanelen als verlijmd verstek uit te voeren is nergens de paneeldikte te zien, wat de kasten tot abstracte vormen maakt.