The French Connection

The French Connection | Restaurant | Amsterdam

In het souterrain van het eeuwenoude Odeon pand aan het singel in Amsterdam bevind zich dit nieuw-klassieke Franse restaurant. De chefs nemen je mee op culinaire reis en hebben van alle (21) streken van Frankrijk de beste delicatessen geselecteerd die je kunt proeven op het menu.

De oude balkenconstructie en plafond samen met de togen en de oude bakstenen muur geven je al het gevoel dat je je in een Parijse brasserie bevind. Met de witte bollampen op messing voet (Flos) en licht houten Thonet stoelen willen we dit gevoel versterken.
Vanaf de entree begeleiden de ovale marmeren tafeltjes je naar de midden zone waar 2 leren brasserie banken tegen de muren gecombineerd met de witte vierkante en verschillende maten ronde tafels in het midden de dynamiek van de bistro moeten benadrukken. Onder de togen met een blik op de keuken bevind zich de lounge voor de meer intiemere diners. Het diep blauwe gordijn begeleid je langs de private dining voor kleine groepen aan de chefs-table.

De uitvergrote Bretonse streep als behang op wanden en spiegels verbind de verschillende ruimtes vanaf de entree tot aan de keuken met elkaar. Op de strepen staan de 21 streken van Frankrijk geschreven. De basis van de culinaire reis.