Quellijn

2222

Quellijn | penthouse | amsterdam

Het doel was om het appartement functioneel te verbeteren, meer openheid te creëren en vooral een kwalitatiever en meer chique ruimte te maken.

We hebben alle ondersteunende functies (toiletten, bergruimte, techniek, stijgpunten) in een serie volumes geplaatst. Door deze slim te schakeren ontstond er een betere routing, meer lijn, openheid en rust in het appartement. Tegelijkertijd geeft de compositie een mooie dramatiek aan de ruimte.

De blokken zijn opgetrokken in donker horizontaal houtfineer en zijdeglans stucwerk, als contrast met de buitenwanden en de kapconstructie die wit zijn geschilderd en juist veel reliëf hebben. Doormiddel van een aantal schuifdeuren op de verdieping worden de doorgangen gewijzigd in respectievelijk een badkamer en een kleedruimte. Door deze dicht te zetten komt de trap opgang naar het dakterras te voorschijn en worden de meest private ruimten afgesloten voor bezoekers.