Onze informatiebronnen

VensAmsterdam is er niet alleen voor inspiratie, maar ook voor tips en tricks. Wij willen je graag verder helpen in je zoektocht naar de mooiste interieurdesigns en architecturen. Daarom hebben wij een lijstje voor je samengesteld met websites en andere informatiebronnen die ons altijd enorm inspireren. Wij hopen oprecht dat ze jou ook verder zullen helpen!

Het Rijksmuseum

Dit klinkt misschien vreemd, maar het Rijksmuseum is voor ons één grote bron met inspiratie én informatie. Niet alleen is het Rijksmuseum van de buitenkans één van de mooiste architecturische gebouwen van Nederland, maar ook van binnen biedt het museum veel inspiratie. Kijk bijvoorbeeld naar de prachtige kleuren die gebruikt zijn voor de muren, én naar de hoge plafonds. Kun je zelf geen bezoek brengen aan het Rijksmuseum? Dan kun je op hun website ook een digitale tour doen!

VT WONEN magazine

VT Wonen is niet alleen een televisieprogramma maar ook een grootse webwinkel én een magazine. In dit tijdschrift lees je alles over design en binnenhuisarchtectuur. Zo vindt je hier bijvoorbeeld de nieuwste trends en de hipste kleurenpalletten voor je huiskamer, keuken én slaapkamer. Ga je binnenkort je woning renoveren of herinrichten? Dan is dit tijdschrift absoluut iets voor jou! Schroom ook vooral niet om plaatjes uit te knippen en te bewaren. Dit doen wij zelf ook regelmatig!

VVV

Soms is het lastig om de mooiste architecturische gebouwen in een stad te weten vinden. Want waar moet je beginnen met zoeken? Gelukkig kennen we in Nederland de VVV. Dit zijn plaatselijke toeristische informatiepunten, die precies weten welke gebouwen van culturele of historische waarde zijn voor de stad. Wil jij binnenkort een stedentrip maken met de focus op architectuur? Vergeet dan niet om een bezoekje te brengen aan de VVV, zodat je de mooiste plekken in de stad niet per ongeluk misloopt.

Scroll to top