VENS

VENS | Vogelpoel en Scholtmeijer

VENS is de architectuurstudio van Bas Vogelpoel en Janpaul Scholtmeijer. We werken aan uiteenlopende projecten van product tot gebouw, altijd functioneel, altijd betekenisvol. We werken aan gevarieerde projecten zoals paviljoens, sportclubs, winkels en eventdesign tot aan privé huizen nieuw en verbouw. Minimalistisch met een gevoel voor drama.

We kennen elkaar sinds onze studietijd, eerst als vrienden, later als ontwerppartners. We vervullen op allerlei niveau's andere rollen in het bureau en zijn soms erg tegengesteld. Die verschillen vormen de basis van onze samenwerking, doordat ze elkaar aanvullen tot een geheel.

Bas Vogelpoel

Bas Vogelpoel

Ik heb altijd geloofd dat als je sleutelt aan je denken over architectuur, je originelere ontwerpen maakt. Daarom ben ik vroeger flink in de boeken gedoken. Inspiratie haal ik uit het lezen over en het kijken naar architectuur. Ik hou zowel van het minimale als radicale binnen de architectuur. En ik haal ideeën uit kunst en films, omdat verbeelding daarin veel verder kan worden doorgevoerd en er nieuwe werelden worden geopend. Deel van mijn ambitie is om subtiele wijzen te vinden om dit binnen onze discipline te doen. Onze projecten zitten vol verborgen thema’s die terug te vinden zijn binnen meerdere projecten. Dat geeft ons werk inhoud en maakt het herkenbaar.

CV

06 4123 7222
Opleiding
TU DelftMasters in Architecture
HanzehogeschoolBachelors in Architecture
Werkervaring
TU Delftgastdocent
Slangen+Koenisproject architect
Claus en Kaanassistent ontwerper
Hanzehogeschoolparttime docent
One Architecturestagiair / projectleider
Janpaul Scholtmeijer

Janpaul Scholtmeijer

Ik los graag dingen op, daar word ik nu eenmaal blij van. Styling, architectuur en interieur, ik ben het liefst met alle drie de disciplines tegelijk bezig. Als de grote lijnen hierin niet kloppen, dan kun je een ruimte nooit goed invullen.

Ik omschrijf ons werk graag als esthetisch efficiënt: we gebruiken de noodzakelijke elementen (zoals keuken, kasten, trappen, etc.) en zetten deze op een architectonische wijze in om een ontwerp te maken. In de vlakverdeling en detail brengen we verdieping. Niets gebeurt zomaar, alle keuzes hebben een reden.

CV

06 4420 4638
Opleiding
TU DelftMasters in Architecture
HanzehogeschoolBachelors in Architecture
Werkervaring
TU Delftgastdocent
Studio Linsesenior designer
Concreteproject architect
De Zwarte Hondstagiair / assistent ontwerper
222222222222222222
222222222222222222